Translate / Prevedi

петак, 01. април 2016.

Калуђерски водопад

Калуђерски водопад доступан љубитељима природе

Импозантни старопланински бисер природе - Калуђерски водопад, биће убудуће доступнији заљубљеницима у нетакнуту природу, јер су планинари из Планинарског клуба "Видлич" из Пирота детаљно обележили пут до водопада који се налази на шест километара од најудаљенијег старопланинског села Топли До, а испод највишег врха Старе планине Миџора.
Како је Тањугу рекао лиценцирани планинарски водич Роберт Илић, реч је о бисеру природе за кога ретко ко да је до скора знао и да постоји. 

YouTube Printscreen
YouTube Printscreen
"Водопад се налази испод самог врха Миџор у пределу нестварне лепоте, висок је најмање 200 метара и призор је заиста непоновљив и неописив. Осим Калуђерског водопада, у том делу Старе планине налази се још најмање десет мањих водопада", прича Илић. 

Он је додао да им је у обележавању трасе до тог водопада помогла Туристичка организација Пирот, а директор те организације Братислав Златков рекао је Тањугу да ће водопад бити уврштен у туристичку понуду пиротског краја. 


"Осим Чунгуљског, Пиљског, Тупавице и других водопада планирамо и да Калуђерски водопад уврстимо у туристичку понуду. Пут до њега је у појединим деоницама лош и непруступачан, па чак и опасан због чега ћемо са планинарима радити на томе да опасне деонице буду уређене тако да водопад буде доступан што већем броју људи", каже Златков.

Нема коментара:

Постави коментар

Претражи овај блог